Blog

Waarom zouden jullie een weddingplanner nemen?

Een vraag die mij veel gesteld wordt, zowel woordelijk als non-verbaal is waarom mensen een Weddingplanner nodig hebben. Die vraag snap ik, je wilt tenslotte geen geld weggooien aan iets wat jullie zelf kunnen doen.

Als antwoord op de vraag trek ik wel eens de vergelijking met het beroep van docent. Leerlingen kunnen namelijk veelal zelfstandig de kennis op kunnen doen die ze krijgen op school. Ze kunnen tenslotte zelf het boek lezen, de vragen maken en dan krijgen ze vast een voldoende voor hun toets. Maar, ik geloof dat een docent de leerlingen wijst op dingen die ze anders nooit gezien hadden. Zo laat de docent hen met elkaar over het thema praten, kan zij actuele onderwerpen erbij halen, kan ze net even wat meer toelichting geven en kan ze elementen delen uit haar eigen ervaringen. Dat maakt dat de leerlingen het onderwerp meer doorleven en daardoor meer over het onderwerp te weten komen.

Zo is het ook met weddingplannen. Ik zal niet zeggen dat je geen bruiloft zonder weddingplanner kan organiseren, maar ik denk dat er meerwaarde in zit. Daar heb ik verschillende redenen voor.

Als eerste spreek ik vaak mensen die zelf ceremoniemeester zijn geweest en daar achteraf spijt van hadden. Hoe zonde is het als je zelf niks van de dag mee maakt omdat je telkens alles aan het regelen bent? Dat voorkom je door een ceremoniemeester in te huren.

In de tweede plaats weet een weddingplanner alles op het gebied van bruiloften. Zij weet dat leuke plekje te vinden waar je anders nooit gekomen was. Zij kan jullie vertellen wat wel of niet gebruikelijk is bij een bruiloft en welke tradities beter zijn om te houden en welke gebroken kunnen worden. Van het uitzoeken van jullie droomfotograaf tot de juiste woorden op de trouwkaart, de professional weet het!

Daarnaast is het fijn om systematisch toe te werken naar een bruiloft. Vaak wordt een bruiloft naast het normale werk gedaan en gebeurt dat vaak in de avonduren of het weekend. Dan wordt het al snel een chaos in je hoofd. Want wanneer moet de jurk precies af zijn en wat als tante Annie een jaar van te voren al aan geeft een allergie te hebben? Een weddingplanner kan ervoor zorgen dat jullie overzichtelijk aan de bruiloft werken en dat je niks vergeet. Dat scheelt een hoop stress.

Als laatste merk ik telkens opnieuw dat de communicatie bij het bruidspaar soms voor problemen zorgt. Je bent tenslotte bezig met het eerste evenement dat je samen organiseert. Dat is bijna hetzelfde als samen voor het eerst behangen, alleen duurt het dan een jaar voordat het behang erop zit. Een weddingplanner is iemand die geen kant kiest en de communicatie tussen jullie goed laat verlopen, zodat de liefde hoogtij viert.

Zo kan ik eigenlijk nog wel eventjes door gaan, maar hopelijk heb je nu een idee waarom ik denk dat weddingplanners geen overbodige luxe zijn. Nog niet overtuigt, lees hier dan eens verder, want Zank You heeft daar een mooi artikel over geschreven: https://www.zankyou.nl/p/waarom-ook-jullie-voor-een-weddingplanner-moeten-kiezen

Ben je wel overtuigd? Stuur me dan snel een berichtje, dan kunnen we kijken of ik misschien iets voor jullie kan betekenen!

Vind je deze blog leuk?

Deel met Facebook
Deel met Twitter
Deel met Linkedin
Deel met Pinterest

Laat een reactie achter