Blog

Het trouwtrendlijstje wat mij blij maakt

Ken je dat? Aan het eind van een jaar zie je allemaal eindejaarslijstjes voorbij komen. Vervolgens is het januari en er verschijnen weer allemaal lijstjes voor het nieuwe jaar. Zou dat zijn omdat lijstjes onze gedachten ordenen? In ieder geval maak ik lijstjes als ik het overzicht niet meer heb. Dat is ook waar deze blog over gaat. Er komen namelijk zoveel leuke dingen voorbij die er voor mij uit springen voor het nieuwe trouwseizoen, daar moest ik een lijstje van maken. Lees dus vooral verder over de trouwtrends die ik veel zie en waar ik blij van wordt (en jij hopelijk ook).  

Iets wat hip is, zijn diepe, donkere kleuren met daarbij gouden en zilveren details. Dat lijkt minder goed bij een zomerbruiloft te passen, maar dat is niet zo. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in het gebruik van veel bosfruit in het eten en op taarten. Donkerrood en donkerblauw maakt een romantische indruk en het goud en zilver maken het juist feestelijk.

Waar ik ontzettend gelukkig van wordt zijn de hoeveelheid bruiden of bruidsmeisjes met spijkerjasjes aan. Dat dragen ze dan niet de hele tijd, maar gewoon af en toe door de dag. Dat staat zo ontzettend stoer en gezellig. Het maakt een soort van cowboy-bruid die toch nog steeds ontzettend mooi is. Het past ook goed bij festivalbruiloften.

Gemaakt door Graphyrose

In de bruidsmode worden bij nieuwe bruidsjurken veel bloemetjes en vlinders gesignaleerd op de jurk. Dat zit dan in de tule verwerkt en is wat speelser dan het kant dat erg in was. Wat ik ook telkens meer zie (en waar ik heel gelukkig van wordt) zijn gekleurde bruidsjurken. Dat zijn voor mij de bruiden die uit hun comfortzone durven te stappen.

Groen, groen, groen is daarnaast iets wat je overal terug ziet. Dat zag je al en dat wordt alleen maar meer. Bruidsboeketten zijn niet meer de standaard bloemen, maar worden opeens doorspekt met allerlei soorten bladeren (wat veel langer mee gaat). Als tafeldecoratie mag het groen er ook zijn en dan kom je er eigenlijk pas achter hoeveel soorten groen er bestaan. Oh en ook leuk: mannen in een groen pak!

Toen de rookbommen net bestonden werden ze veel gebruikt, maar daarna verdwenen ze weer. Nu verschijnen ze telkens vaker in foto’s van bruidsparen, alleen dit keer is dat op een meer artistieke manier. Dat maakt de foto’s mysterieus en in een ‘air of love’. De rookbommen zijn wat lastig te krijgen, maar als je ze hebt, dan krijgt je te gekke foto’s.

Gemaakt door Cobusfotografie

Dit jaar wordt ook het jaar van ‘No make up-make up’ als je het mij vraagt. Ik ben sowieso al niet zo van de dikke lagen make up en dat beginnen telkens meer bruiden (en visagistes) ook te zien. Make up blijft een essentieel onderdeel, maar dat kan heel mooi zijn als het gematigd is.

Locaties zijn er natuurlijk in overvloed, van kasteel tot boerderij. Dit jaar wordt het trouwen in een Green House erg populair (oftewel een kas, maar dat klinkt toch minder leuk). In zo’n Green House is namelijk zoveel licht en je kan het op zoveel vette manieren aankleden. Je zit meestal midden in de natuur en daardoor is de switch van binnen naar buiten makkelijk gemaakt. Eéntje die je echt moet checken is www.indekas.nl, maar kijk uit, het verliefdheidsgehalte is groot.

Hopelijk wordt je net zo enthousiast van deze trouwtrends als ik. Al blijft het natuurlijk het belangrijkste om te kijken wat er bij jullie past, want dan wordt een bruiloft pas echt mooi. En heb je daar hulp bij nodig, vraag het gerust, ik kijk graag naar mooie trends bij jullie en maak daar dan wel een lijstje van 😊

Vind je deze blog leuk?

Deel met Facebook
Deel met Twitter
Deel met Linkedin
Deel met Pinterest

Laat een reactie achter